shadow

Met de auto op vakantie?

Met de auto op vakantie

De vakantie is de periode in het jaar waar we allemaal naar uitkijken. Vele mensen gaan met het vliegtuig, komen aan op hun bestemming en komen hun strandstoel of het zwembad niet meer uit. Echter kan jij een heel ander type zijn en heb jij het wel graag wat actiever en avontuurlijker tijdens je vakantie. Dan kan het huren van een auto daar toe bijdragen. Maar tijdens het aangaan van een huurcontract, houd je er best je gedachten bij zodat het verhuurbedrijf je niet in de luren legt. Hier op http://www.venv-automaterialen.nl vind je de nodige tips en trics om zorgeloos een auto te kunnen huren.

De nodige verzekeringen

Als je een auto huurt dien je verzekert te zijn. Bij het huren van een auto hoort het zo dat de verzekeringen wettelijke aansprakelijkheid, diefstal en schade bij inbegrepen zijn. Enkel zorgen die laatste 2 voor extra kost wat niet de bedoeling is. Bij sommige bedrijven kan het zijn dat je niet hoeft bij te betalen voor dingen zoals schade aan banden, bovenkant auto, spiegels en ramen. Bij andere bedrijven dan weer wel. Huur je vaker een auto? Dan ben je al beter af met een eigen verzekering die het eigen risico zoals schade of diefstal dekt. Zo betaal je maar 1 bedrag per jaar en ben je altijd verzekerd. Wil het bedrijf je nog andere verzekeringen zoals een inzittendenverzekering laten kopen, weet dan dat dit absoluut niet verplicht is omdat dit meestal al in je reisverzekering zit.

Brandstof

Bij de meeste berdrijven geldt dat je mag vertrekken met een volle tank en ze niet terug vol hoeft te tanken bij het terug inleveren van de auto. Maar het addertje daaronder is natuurlijk dat je voor de naft die je opgebruikt veel meer betaald dan je normaal gezien aan de pomp zou betalen. Neem dus best een verhuurbedrijf dat volgens het principe vol bij vertrek en vol bij aankomst werkt. Bewaar eventueel tankbonnen en neem foto’s van de brandstofmeter bij vertrek en bij aankomst.

Schade die er niet is

Je trekt bij het afleveren van de auto best foto’s van hoe de auto eruitziet bij het afleveren. Soms kan het al eens gebeuren dat je na thuiskomst plots een rekening in de bus krijgt met zogezegde schade terwijl die er helemaal niet was. Laat de verhuurder een document tekenen dat de auto perfect is afgeleverd zoals jij er mee bent vertrokken.

Met de auto op vakantie?
5 (100%) 2 votes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *